Trebuščki

Najprimernejši čas za fotografiranje trebuščka je nekje med 32 in 35 tednom, ko trebušček postaja že lepo napet in okrogel. Ko prične kukati čez prsno linijo je ravno pravšnji za srečanje s fotokamero, hehe. Naj bo že velik, a ne pre - velik! Fotografiranje trebuščka traja nekje do 2 uri, bodisi v studiu ali na prostem.

 

Novorojenčki

Male štručke je najbolje pofotografirati v prvih 14 dneh po porodu, ko še najtrdneje spijo, saj tako najbolje sodelujejo! Kasneje fotografiranje novorojenčkov že postane težje, saj so več in dalj časa budni, že prično opletati s svojimi ročicami in nožicami, kar pa uteži njihovo “poziranje”, hihi. Fotografiranje traja nekje 2 do 3 ure. Novorojenčke običajno pofotografiramo v našem studiu, lahko pa tudi v vašem domu ali celo na prostem.

 

Dojenčki

Dojenčke je najprimerneje pofotografirati takrat, ko že prično "pasti kravice", se morda prijemati za nogice, prijemati igračke, se odzivati s smehom ipd. Starejši kot so, bolj so stabilni, bolje se zavedajo okolice in bolj so ekspresivni, kar je seveda ugodno za naše fotografiranje. Idealen čas za fotografiranje dojenčka je, ko lahko morda že sam sedi brez podpore. Primeren čas za fotografiranje dojenčka je tam nekje okrog 3 meseca. Fotografiranje traja običajno kakšno uro ali dve, najbolje kar pri vas doma.

 

Malčki

Malčke je najprimerneje pofotografirati takrat, ko so spočiti in polni energije, saj so takrat najboljše volje in najbolj ekspresivni. Izogibamo se večernih uric ter nagibamo raje k dopoldanskim. Pazimo, da mali trebuščki med fotografiranjem niso lačni. Fotografiranje traja kakšno urco in pol, najbolje nekje na prostem ali pri vas doma.

 

Kje se je najbolje fotografirati?

Lepi in zanimivi pogledi se najdejo vsepovsod, bodisi v studiu, ali doma, ali pa kje no prostem. Zcukr z veseljem pofotografira kjerkoli - kogarkoli! So pa nekatere lokacije glede na tip fotografiranja seveda primernejše, kot druge.

 

Studio je najbolj primeren za fotografiranje novorojenčkov, dojenčkov in nosečnic, saj nudi dovolj zasebnosti in miru. V studiu je tudi veliko različnih rekvizitov, ozadij ter seveda fotografskih luči, s katerimi lahko ustvarjamo. kadar si želimo bolj domače, zasebne atmosfere, bolj umetniške fotografije, ali pa se želimo enostavno skriti pred dežjem, potem je studio prava izbira!

 

Malčke, otročke in družinice pa najraje pofotografimo kar doma ali kje na prostem, saj so otroci tam najbolj sproščeni, se lahko znorijo in nas ob tem nagradijo z najlepšimi izrazi!

Kaj naj imamo oblečeno?

Najpomembneje, to, v čemer smo si všeč in se počutimo dobro! :)

 

Primernejša so enobarvna oblačila, brez vzorcev, našitkov in poslikav, saj lahko ne želeno preusmerjajo pozornost. So pa dobrodošle razne teksture v samih tkaninah, pa tudi kakšni manjši modni dodatki.

 

Barve oblačil so lahko recimo usklajene z dominantnimi barvami v vašem domu. Nič za to, če niso povsem enake, saj jih lahko kasneje pri obdelavi fotografij na računalniku še malenkost “popravimo”. Tako bodo vaše fotografije bolj v harmoniji z barvami v vašem stanovanju.

 

Na fotografiranje lahko prinesete tudi več kosov oblačil, katera nato skupaj malo "skombiniramo". Pri fotografiranju novorojenčkov je fino imeti s seboj še kakšna "delovna" oblačila, katera se smejo umazati, ter "lepa" v laterih se slikamo.

Ali lahko prinesemo svoje rekvizite?

Seveda lahko, ti so zmeraj zelo dobrodošli!

 

V Zcukrovem studiju so sicer na voljo že razna ozadja in podlage, košarice, odejice različnih barv, trakci za glavice, plišaste igračke in podobno. Dojenčki imajo običajno kakšno svojo najljubšo igračko, na katero se še posebej dobro odzivajo, uporabimo jo!

Ali se nam lahko pridružijo tudi drugi družinski člani?

Seveda lahko, družinskih članov nikoli ni preveč! In mednje ne sodijo samo babice in dedki, tete in strici, bratranci in sestrične - to velja tudi za vaše kužke in muce, papige, želvice ter piščančke. Več nas je, lepše je!

Koliko prej se je potrebno naročiti?

Seveda prej, ko pokličete, večja je verjetnost, da bo termin na željeni dan še prost. Nikoli ni prehitro! Je pa fino prvi klic opraviti vsaj kakšna dva tedna pred željenim terminom. A nič za to, če ste to že zamudili, pokličite vseeno, če bo termin prost vas z veseljem sprejmemo, sicer pa najdemo nek drug najhitreje razpoložljiv termin.

Kako lahko starši pomagamo usmerjati otroke na fotografiranju?

Otroci so polni energije in polni čudovitih izrazov, ki jih želijo sprostiti v širno vesolje. Biti pri miru je zanje nekaj najhujšega. Dovolimo jim, da se znorijo in smejo početi stvari, ki jih doma običajno ne, saj bomo tako nagrajeni z največ lepimi fotografijami.

 

Otročke v primeren položaj za slikanje usmerjamo preko igre, s preusmerjanjem njihove pozornosti na zabaven način. Se afnamo kot klovni, jim ponudimo igračko, kaj zapojemo in podobno. Če prva igrača ne deluje, poskusimo z drugo ali s kakšnim drugim trikom. običajno je že tista tretja zvijača deluje!

 

Ko govorimo z otrokom zmeraj čepimo, čim bližje fotografu in fino je, da zmeraj govori/usmerja  samo ena oseba. Izogibamo se besedam kot so "nasmej se, oglej sem, kje je fotoaparat" itd., saj tako le redko izzovemo kakšen pristen izraz.

 

Na otročke se v zcukrovem studiu nikoli ne kregamo! ;)

 

Družinska fotografija naj bo zmeraj zabavna in polna norčavosti. Takšne fotografije bodo kar sijale od radosti in ujete pozitivne energije. Povežimo fotografiranje z nečim prijetnim in otročki se bodo zmeraj radi vračali pred objektiv!

Kdaj in kako prejmemo fotografije?

Praviloma vam nekje v tednu dni od fotografiranja pošljemo v predogled prvi, grob izbor neobdelanih  fotografij, iz katerih lahko sami izberete tiste, ki jih želite imeti obdelane. Nato jih mi v naslednjem tednu obdelamo.

 

Obdelane fotografije dobite ponovno v predogled za morebitne popravke/spremembe/dopolnitve. Ko ste z fotografijami zadovoljni digitalne verzije zapečemo na lično oblikovan DVD ter tudi razvijemo na klasični format 10x15cm. Oboje ob koncu prejmete v lično oblikovanem "paketku". :) Po želji lahko fotografije prejmete tudi preko spleta (dropbox, wetransfer ipd.) ali na USB ključku.

 

Po želji vam lahko izbrane fotografije razvijemo tudi na večje formate, fotoplatna, foreks ipd.

 

Neobdelanih fotografij ne dajemo naprej in jih ni možno dobiti, saj to niso naš končen produkt!

In plačilo?

Ko od nas prejmete končen paketek je le-temu priložen tudi račun, ki ga poravnate z nakazilom na naš TRR.

Darilni bon?

Da, pri nas lahko dobite seveda tudi darilni bon. Ta je personaliziran z našo grafiko in vašim kratkim posvetilom. Vrednost bona določite sami, prejemnik ga lahko uporabi za katerokoli fotografiranje, rok trajanja pa je tri mesece.

 © 2019 Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.