Pogosta vprašanja ob fotografiranju Trebuščkov

Kdaj je trebušček najprimernejši za fotografiranje?

Najprimernejši čas za fotografiranje trebuščka je nekje med 32 in 35 tednom nosečnosti, ko trebušček že postaja lepo napet in okrogel. Ko prične kukati čez prsno linijo je ravno pravšnji za srečanje s fotokamero. Naj bo že velik, a ne pre - velik! :)

Kje se je najprimerneje fotografirati?

Za fotografiranje trebuščka je primerna vsakršna lokacija, bodisi doma, v studiu, ali pa kje na prostem. Vsaka ima seveda nekaj svojih prednosti in je primernejša za določen stil fotografije. Povsem odvisno od vaših želja.

 

Fotografiranje na domu seveda nudi najbolj sproščeno, privatno in intimno okolje, primerno posebej za tiste bolj sramežljive nosečke. Fotografije so običajno bolj pripovedne (lifestyle) in vključujejo razne elemente doma.

 

Studio prav tako nudi več privatnosti. V studiu je zavoljo več razpoložljive opreme moč narediti tudi bolj "umetniške" fotografije.

 

Na prostem se poslužujemo predvsem elementov iz okolja in narave; čudovite naravne svetlobe, vetra, zelenja, arhitekture ... Fotografije na prostem imajo običajno bolj "romantični" pridih.

Kakšna obleka je napjprimernejša?

Najpomembneje, takšna, v kateri ste si všeč in se počutite najbolje. :)

 

Za fotografiranje trebuščka so primerna takšna oblačila, ki se lepo prilegajo telesa in ne "lomijo oz. skrivajo linije". Karkoli tanjšega, lahko tudi elastičnega ipd. Za inspiracijo z oblačili je najbolje vprašati strica Googla, si pogledati par slikic in oblačila primerjati z obstoječimi doma.

 

V splošnem pa so primernejša enobarvna oz. ne-vzorčasta oblačila, saj vzorci lahko neželeno preusmerjajo pozornost nase. So pa dobrodošle razne teksture v samih tkaninah ter modni dodatki.

 

Barve oblačil so lahko recimo skladne z dominantnimi barvami v vašem domu, ali pa si sestavite svojo barvno paleto. V tej skušajte omejiti število barv, recimo na največ tri različne. Nič za to, če se barve oblačil na skladajo povsem s temi v stanovanju, saj jih lahko kasneje pri obdelavi fotografij na računalniku še malenkost dodelamo.

 

V studiu imamo za izposojo na voljo tudi nekaj lepih, univerzalnih nosečniških oblekic v različih barvah in stilih.

Pa družinske fotografije?

Da, seveda naredimo tudi te! V kolikor že imate otročke se je na začetku fino najprej posvetiti njim, ko imajo še dovolj energije in potrpljenja, nato pa je fino, da jih ati popelje na sladoled v bližnjo slaščičarno, ali na igrišče čez cesto tako, da se lahko v drugem delu povsem posvetimo mamici in trebuščku, hehe.

Koliko prej se je potrebno naročiti?

Prej, kot pokličete, večja je verjetnost, da bo termin na željen dan še prost. Pri zcukru smo običajno "zabukirani" za 14 dni v naprej, zato je prvi fino opraviti vsaj kakšne tri tedne pred željenim teminom.

Kdaj in kako prejmemo fotografije?

Praviloma vam nekje v tednu dni od fotografiranja pošljemo v predogled prvi, grob izbor neobdelanih  fotografij, iz katerih lahko sami izberete tiste, ki jih želite imeti obdelane. Ko jih izberete (lahko jih po želji tudi mi), jih nato v naslednjem tednu še obdelamo in finaliziramo.

 

Obdelane fotografije dobite ponovno v predogled za morebitne popravke/spremembe/dopolnitve. Ko ste s fotografijami zadovoljni jih v digitalni verziji zapečemo na lično oblikovan DVD ter tudi razvijemo na klasični format 10x15cm. Oboje ob koncu prejmete v lično oblikovanem "paketku". :) Po želji lahko fotografije prejmete tudi preko spleta (dropbox, wetransfer ipd.) ali na USB ključku.

 

Po želji vam lahko izbrane fotografije razvijemo tudi na večje formate; fotopapir, fotoplatno, foreks ipd.

 

Neobdelanih fotografij ne dajemo naprej in jih ni možno dobiti, saj to niso naš končen produkt!

In plačilo?

Ko od nas prejmete končen paketek je v le-temu priložen tudi račun, ki ga poravnate z nakazilom na naš TRR.

Darilni bon?

Da, pri nas lahko dobite seveda tudi darilni bon. Ta je personaliziran z našo grafiko in vašim kratkim posvetilom. Vrednost bona določite sami, prejemnik ga lahko uporabi za katerokoli fotografiranje, rok trajanja pa mu ne poteče.

 © 2019 Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.