© 2019 Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.

Pogosta vprašanja ob fotografiranju malčkov in otrok

Kdaj fotografirati malčke in otroke?

Za fotografiranje malčkov in otrok je zmeraj pravi čas. Nikoli niso premajhni ali preveliki! Paziti moramo le, da fotografiranje naredimo v času, ko so spočiti in polni energije, saj so takrat najboljše volje in najbolj ekspresivni. Izogibamo se večernih uric ter nagibamo raje k dopoldanskim. Pazimo, da mali trebuščki med fotografiranjem nikoli niso lačni! ;)

Kje se je najbolje fotografirati?

Malčke in otroke je najbolj fino pofotografirati v okolju, kjer se počutijo dobro in so lahko najbolj sproščeni, razigrani, lumpasti in raziskovalni. Doma, na prostem, na igrišču itd... seveda lahko tudi v studiu, a je zunaj v svetu več postulovščin!

Kako izgleda fotografiranje?

Pri fotografiranju malčkov se vse vrti okrog usmerjana njihove pozornosti. To je seveda treba početi na kar se da zabaven način. Poslužujemo se raznih igračk, zanimivih zvokov, svetlobnih efektov in obraznih pačenj, vrednih naslednjega oskarja za naj humoristično vlogo, haha! Skratka vsega, kar je malčku zanimivo in ga zadrži na mestu, da nam ne pobegne.

 

Pri otrocih je potek podoben, le da jim dovolimo, da se lahko tudi malce znorijo in počnejo stvari, ki jih običajno ne smé, kot je recimo skakanje po postelji, packanje s tortico, šprickanje z vodo itd.

 

Zato je pred fotografiranjem doma morda vredno razmisliti, kaj najbolje usmerja pozornost vašega otročička, kaj rad počne in kakšen rekvizit ali smejalno tehniko prinesti že od doma!

Napakice, ki se jim med fotografiranjem skušamo izogniti

Naši otročki so polni energije in čudovitih izrazov, ki jih želijo sprostiti v širno vesolje, zato jim je biti pri miru ena izmed manj všečnih aktivnosti, hehe. Potrebno jim je dovoliti, da se znorijo, da so oni šefi fotografiranja in jim preusmerjati pozornost na nekaj, kar imajo radi. Nikoli jim ne ukazujemo, ampak skušamo doseči svoje na njim zabaven način.

 

Namesto kreganja smo iznajdljivi in potrpežljivi. Če prva igrača ne deluje, poskusimo z drugo ali s kakšnim drugim trikom. Navadno je že tista tretja zvijača običajno ta prava!

 

Z otročki se pogovarjamo čepe, da se spustimo na njihov nivo. Če se z njimi pogovarjamo stoje, zgrnjeni nad njih, se ob tem pogosto počutijo nelagodno. Bodimo na fotografiranju njihovi prijatelji in sovrstniki! :)

 

Družinska fotografija naj bo zabavna in norčava, zato je tudi ne jemljimo preresno! Sprostimo se in si dovolimo, da nas otroci povlečejo v njihov svet!

Pa družinske fotografije?

Na fotografiranju zmeraj naredimo seveda tudi družinske fotografije v vseh želenih kombinacijah. Dobrodošli so tudi ostali družinski člani, kot so babice in dedki, tete in strici, bratranci, sestrične, kužiji, muce, želvice ipd., hihi.

Koliko prej se je potrebno naročiti?

Seveda prej, kot pokličete, večja je verjetnost, da bo termin na željen dan še prost. Nikoli ni prehitro! Prvi klic je fino opraviti vsaj kakšen teden pred željenim teminom.

Kdaj in kako prejmemo fotografije?

Praviloma vam nekje v tednu dni od fotografiranja pošljemo v predogled prvi, grob izbor neobdelanih  fotografij, iz katerih lahko sami izberete tiste, ki jih želite imeti obdelane. Nato jih mi v naslednjem tednu obdelamo.

 

Obdelane fotografije dobite ponovno v predogled za morebitne popravke/spremembe/dopolnitve. Ko ste z fotografijami zadovoljni digitalne verzije zapečemo na lično oblikovan DVD ter tudi razvijemo na klasični format 10x15cm. Oboje ob koncu prejmete v lično oblikovanem "paketku". :) Po želji lahko fotografije prejmete tudi preko spleta (dropbox, wetransfer ipd.) ali na USB ključku.

 

Po želji vam lahko izbrane fotografije razvijemo tudi na večje formate, fotoplatna, foreks ipd.

 

Neobdelanih fotografij ne dajemo naprej in jih ni možno dobiti, saj to niso naš končen produkt!

In plačilo?

Ko od nas prejmete končen paketek je le-temu priložen tudi račun, ki ga poravnate z nakazilom na naš TRR.

Darilni bon?

Da, pri nas lahko dobite seveda tudi darilni bon. Ta je personaliziran z našo grafiko in vašim kratkim posvetilom. Vrednost bona določite sami, prejemnik ga lahko uporabi za katerokoli fotografiranje, rok trajanja pa mu ne poteče.