© 2019 Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.

Pogosta vprašanja ob fotografiranju dojenčkov

Kdaj fotografirati dojenčka?

Ha! Fotografiranje malih lumpkov od 1. pa do nekje 6. meseca starosti definitivno spada med večje fotografske izzive, vredne lastne olimpijske discipline! :D

 

Dojenčke je najprimerneje pofotografirati spet takrat, ko že prično pasti kravice, se morda prijemati za nogice, prijemati igračke, se odzivati s smehom ipd. Starejši kot so, bolj se zavedajo okolice in ekspresivni, kar je seveda ugodno za naše fotografiranje.

 

Zato je včasih morda bolje s fotografiranjem počakati kakšen mesec ali dva, saj bomo tako s slednjega odnesli veliko več lepih in raznolikih fotografij. A seveda nikoli ni prehitro! ;)

Kdaj v dnevu se je najbolje fotografirati?

Pri dojenčkih zmeraj poskušamo uloviti tiste trenutke njihove dobre volje. Ti so običajno pogostejši v dopoldanskih urah ter po hranjenju. Takrat so še najbolj "sveži” in imajo veliko energije. Kasneje v dnevu, kot jih fotografiramo, bolj smo prepuščeni naključju, hehe.

Kje se je najbolje fotografirati?

Starejši kot je dojenček, bolj je primerno kakšno domače okolje, saj je tam najbolj sproščen in razigran. Dojenčka, ki še ne pase kravic, je nekako najprimerneje fotografirati v studiu, starejšega pa tam, kjer se dobro počuti, pa četudi je to pri dedku ali babici, v vašem stanovanju ali sredi travnika. Lepi trenutki in pogledi se najdejo povsod!

Pa rekviziti?

Pri nas v studiu imamo kar nekaj lepih in zanimivih rekvizitov, kot so razne košarice, odejice, rutice in trakci za glavice, pa plišaste igračke ipd.. Uporabimo jih lahko ob fotografiranju na domu, v studiu, na prostem ali drugi lokaciji. Seveda so več kot dobrodošli tudi vaši rekviziti. Dojenčki se včasih navežejo na kakšno igračko, odejico ipd, na katero se dobro odzivajo, uporabimo jo! :)

Pa družinske fotografije?

Na fotografiranju zmeraj naredimo seveda tudi družinske fotografije v vseh želenih kombinacijah. Dobrodošli so tudi ostali družinski člani, kot so babice in dedki, tete in strici, bratranci, sestrične, kužiji, muce, želvice ipd., hihi.

Koliko prej se je potrebno naročiti?

Seveda prej, kot pokličete, večja je verjetnost, da bo termin na željen dan še prost. Nikoli ni prehitro! Prvi klic je fino opraviti vsaj kakšen teden, če ne dva pred želenim terminom.

Kdaj in kako prejmemo fotografije?

Praviloma vam nekje v tednu dni od fotografiranja pošljemo v predogled prvi, grob izbor neobdelanih  fotografij, iz katerih lahko sami izberete tiste, ki jih želite imeti obdelane. Nato jih mi v naslednjem tednu obdelamo.

 

Obdelane fotografije dobite ponovno v predogled za morebitne popravke/spremembe/dopolnitve. Ko ste z fotografijami zadovoljni digitalne verzije zapečemo na lično oblikovan DVD ter tudi razvijemo na klasični format 10x15cm. Oboje ob koncu prejmete v lično oblikovanem "paketku". :) Po želji lahko fotografije prejmete tudi preko spleta (dropbox, wetransfer ipd.) ali na USB ključku.

 

Po želji vam lahko izbrane fotografije razvijemo tudi na večje formate, fotoplatna, foreks ipd.

 

Neobdelanih fotografij ne dajemo naprej in jih ni možno dobiti, saj to niso naš končen produkt!

In plačilo?

Ko od nas prejmete končen paketek je le-temu priložen tudi račun, ki ga poravnate z nakazilom na naš TRR.

Darilni bon?

Da, pri nas lahko dobite seveda tudi darilni bon. Ta je personaliziran z našo grafiko in vašim kratkim posvetilom. Vrednost bona določite sami, prejemnik ga lahko uporabi za katerokoli fotografiranje, rok trajanja pa mu ne poteče.