Nazaj

Pogosta vprašanja ob fotografiranju Trebuščkov

Kdaj je trebušček najprimernejši za fotografiranje?

Najprimernejši čas za fotografiranje trebuščka je nekje od 30 tedna naprej, ko trebušček že postaja lepo napet in okrogel. Ko prične kukati čez prsno linijo je ravno pravšnji za srečanje s fotokamero. Naj bo že velik, a ne pre - velik!

Kje se je najprimerneje fotografirati?

Za fotografiranje trebuščka je primerna vsakršna lokacija, bodisi doma, v studiu, ali pa kje na prostem. Vsaka ima seveda nekaj svojih prednosti in je primernejša za določen stil fotografije. Povsem odvisno od vaših želja.

 

Fotografiranje na domu seveda nudi najbolj sproščeno, privatno in intimno okolje, primerno posebej za tiste bolj sramežljive nosečke. Fotografije so običajno bolj pripovedne in vključujejo razne elemente doma.

 

Studio prav tako nudi več privatnosti, a je zavoljo več prostora in svetlobne tehnike predvsem bolj priročen za hitrejše in bolj eksperimentalno fotografiranje. Fotografije so seveda bolj studijskega značaja.

 

Na prostem se poslužujemo predvsem elementov iz okolja in narave, kot so čudovite naravne svetlobe, vetra, morda kdaj tudi snega in dežja, za tiste bolj pogumne, hehe. Fotografije na prostem imajo običajno bolj romantični pridih.

Kakšna obleka je napjprimernejša?

Najpomembneje, takšna, v kateri ste si všeč in se počutite najbolje, hehe!

 

Za fotografiranje so primernejša enobarvna oz. nevzorčasta oblačila, saj vzorci lahko neželjeno preusmerjajo pozornost nase. So pa dobrodošle razne teksture v samih tkaninah ter modni dodatki.

 

Barve oblačil so lahko recimo skladne z dominantnimi barvami v vašem domu. Lahko si sestavite tudi svojo barvno paleto. V tej skušajte omejiti število barv, recimo na največ tri različne. Nič za to, če se barve oblačil na skladajo povsem s temi v stanovanju, saj jih lahko kasneje pri obdelavi fotografij na računalniku še malenkost dodelamo.

 

Pa družinske fotografije?

Da, seveda naredimo tudi te! V kolikor že imate otročke se je na začetku fino najprej posvetiti njim, ko imajo še dovolj energije in potrpljenja, nato pa je fino, da jih ati popelje na sladoled v bližnjo slaščičarno ali na igrišče čez cesto tako, da se lahko v drugem delu povsem posvetimo mamici in trebuščku, hehe.

Koliko prej se je potrebno naročiti?

Seveda prej, kot pokličete, večja je verjetnost, da bo termin na željen dan še prost. Nikoli ni prehitro! Prvi klic je fino opraviti vsaj kakšen teden pred željenim teminom.

Kdaj in kako prejmemo fotografije?

Digitalno obdelane fotografije prejmete nekje v 14 dneh od fotografiranja, v digitalni obliki preko spleta ter na lično oblikovanem DVDju po pošti. Prejmete jih v različnih formatih; za razvijanje, za ogledovanje na računalniku in mobilnih napravah, za objavo  v spletu itd.

 

Po želji vam lahko fotografije tudi razvijemo, v kakršnikoli velikosti, tudi na platno nekje do velikosti 1 x 2m.. Neobdelanih fotografij ne dajemo naprej.

In plačilo?

Plačilo lahko izvedete takoj, na samem fotografiranju, ali preprosto kasneje z nakazilom na Zcukrov TRR. Če bi želeli fotografiranje komu podariti, lahko to storite z lično oblikovanim Zcukrovin bonom, ki se ga vplača vnaprej.