POGOSTA VPRAŠANJA OB fotografiranju MALČKOV IN OTROK

kdaj fotografirati malčke in otroke?

Za fotografiranje malčkov in otrok je zmeraj pravi čas. Nikoli niso premajhni ali preveliki! Paziti moramo le, da fotografiranje naredimo v času, ko so spočiti in polni energije, saj so takrat najboljše volje in najbolj ekspresivni. Izogibamo se večernih uric ter nagibamo raje k dopoldanskim. Pazimo, da mali trebuščki med fotografiranjem nikoli niso lačni.

kje se je najbolje fotografirati?

Malčke in otroke je najbolj fino fotografirati v okolju, kjer se počutijo dobro in so lahko najbolj sproščeni, razigrani, lumpasti in raziskovalni. Doma, na prostem, na igrišču itd ..  V tem obdobju se najraje fotografiramo ali na

domu, ali pa kje na prostem.

kako izgleda fotografiranje?

Na fotografiranju se pri malčkih vse vrti okrog usmerjana njihove pozornosti. To je seveda potrebno delati na njim kar se da zabaven način. Ob tem se poslužujemo raznih igračk, pa atove kravate ali mamine drage ogrlice, pa raznih zanimivih zvokov, svetlobnih efektov in obraznih pačenj, vrednih naslednjega oskarja za naj humoristično vlogo, hehe! Skratka poslužujemo se vsega, kar je malčku zanimivo in ga zadrži na mestu, da nam ne pobegne.

 

Pri otrocih je potek podoben, le dovolimo jim, da se lahko tudi znorijo in počnejo stvari, ki jih običajno ne smé, kot recimo skakanje po postelji, packanje s tortico, šprickanje z vodo itd.

 

Zato je pred fotografiranjem doma morda vredno razmisliti, kaj najbolje usmerja pozornost vašega otročička in morda kakšen rekvizit ali smejalno tehniko prinesti že od doma.

napakice, ki se jim med fotografiranjem skušamo izogniti

Naši otročki so polni energije in polni čudovitih izrazov, ki jih želijo sprostiti v širno vesolje, zato je biti pri miru zanje ena izmed manj všečnih aktivnosti, hehe. Potrebno jim je dovoliti, da se znorijo, da so oni šefi fotografiranja, ali pa jih pretkano umiriti s preusmerjanjem pozornosti na nekaj, kar imajo radi. Nikoli jim ne ukazujemo, naj se umirijo, ampak jih skušamo umiriti na njim zabaven način.

 

Namesto kreganja smo iznajdljivi in potrpežljivi. Če prva igrača ne deluje, poskusimo z drugo ali s kakšnim drugim trikom. Navadno je že tista tretja zvijača običajno ta prava!

 

Z otročki se pogovarjamo čepe. Če to počnemo stoje, tako zgrnjeni nad njimi, se pogosto počutijo zastrašujoče in nelagodno. Znižajmo se na njihov nivo, tako, kot njihovi prijatelji sovrstniki in življenje bo takoj lepše.

 

Družinska fotografija naj bo zabavna in norčava, zato je tudi ne jemljimo preresno! Sprostimo se in dovolimo, da nas otroci povlečejo v njihov svet!

pa družinske fotografije?

Del fotografiranja zmeraj namenimo tudi kakšni družinski fotografiji. V kolikor je želja po klasičnih stoječi ali sedeči družinski fotografiji, le-to naredimo takoj na začetku, ko so naši otročki še malenkost sramežljivi in mirni. Kasneje, ko se sprostijo je čas primernejši za bolj razigrane družinske fotografije.

Koliko prej se je potrebno naročiti?

Seveda prej, kot pokličete, večja je verjetnost, da bo termin na željen dan še prost. Nikoli ni prehitro! Prvi klic je fino opraviti vsaj kakšen teden pred željenim teminom.

kdaj in kako prejmemo fotografije?

Digitalno obdelane fotografije prejmete nekje v 14 dneh od fotografiranja, v digitalni obliki preko spleta ter na lično oblikovanem DVDju po pošti. Prejmete jih v različnih formatih; za razvijanje, za ogledovanje na računalniku in mobilnih napravah, za deljenje v splet itd.

 

Po želji vam lahko fotografije tudi razvijemo, v kakršnikoli velikosti, tudi na platno nekje do velikosti 1 x 2m.. Neobdelanih fotografij ne dajemo naprej.

IN PLAČILO?

Plačilo lahko izvedete takoj, na samem fotografiranju, ali preprosto kasneje z nakazilom na Zcukrov TRR. Če bi želeli fotografiranje komu podariti, lahko to storite z lično oblikovanim Zcukrovin bonom, ki se ga vplača vnaprej.