Nazaj

Pogosta vprašanja ob Družinskih fotografiranjih

Kakšne vse fotografije lahko naredimo?

Klasične, tradicionalne stoječe ali sedeče. Resne ali povsem odštekane, izletniške, športne, barvne ali črnobele, povsem po želji! Na koncu bodo čudovite vse in lepo zapolnile vaš družinski album!

Ali lahko pridejo tudi drugi družinski člani?

Seveda lahko, družinskih članov nikoli ni preveč! Pa to ne velja samo za babice in dedke, tete in strice, bratrance in sestrične ..to velja tudi za vaše kužke in muce, papige in želvice ter piščančke. Več nas je, lepše je!

Kaj naj oblečeno?

Enostavna oblačila, v katerih se počutite dobro in sproščeno ter ste si všeč. Izogibamo se logotipov in kričečih vzorcev. Oblačila so lahko več plastna, dobrodošle pa so teksture. Fino je zraven imeti tudi kakšen dodaten kos oblačila za preobleči. Izberete lahko recimo takšne barve, kot so najbolj dominantne v vašem domu.

Kje se je najbolje fotografirati?

Zcukr vas družinice najraje pofotografira kar doma, kjer so otroci najbolj sproščeni, ali pa kje na prostem, kjer se lahko še bolj razigrajo in znorijo. Seveda se lahko pofotografiramo tudi v studiu, a smo malenkost bolj omejeni na tradicionalno fotografijo. Domača fotografija je lahko veliko bolj pripovedna, dočim ima ta na prostem bolj romantičen pridih.

Kako dolgo traja fotografiranje?

Odvisno od količine fotografij, ki jih želite prejeti, razpoloženja naših otročkov in trenutne zvezdne konstalacije, hehe! Klasično družinsko fotografiranje običajno traja nekje med 1,5 in 2,5 urami.

Zakaj narediti družinske fotografije?

Uh, na to temo bi lahko spisali cel blog, hehe!

 

V zaletu izgradnje naše prihodnosti dandanes vse prepogosto pozabimo na našo preteklost, naši otroci pa odraščajo tako hitro – prehitro! Včeraj so komaj bili rojeni, danes pa že pakirajo svoje kovčke za študij v tujini. In šele, ko pogledamo na fotografije opazimo, kako hitro čas resnično beži.

 

Fotografije so naša osebna zgodba. Ujeti trenutki naših življenj, napolnjeni z obrazi, kraji in dogodki, ki naša srca napolnijo z ljubeznijo in se jih želimo spominjati. So zgodba, ki jo lahko delimo z drugimi in nas spominja in opominja, kaj nam je najbolj pomembno. Spomini nam pomenijo eno izmed najpomembnejših stvari v življenju, so dragocenejši od lepega nakita in prestižnega avtomobila.

 

Fotografija ima tudi na nas pozitiven vpliv. Doma izpostavljene družinske fotografije imajo pozitiven učinek na vse družinske člane, še posebej otroke, saj jim dajejo občutek pripadnosti in, da so dragoceni člani družine, kar jim dviguje samozavest. So tudi pomemben del njihove dediščine in nekaj, kar bo kasneje veliko pomenilo še njihovim otrokom.

 

Družinska fotografija, spomini, ti so resnično neprecenljivi. A ta misel je že tako "zlajnana", da nas ne gane več tako. Poskusimo raje tako; katero reč bi najprej poskusili rešiti iz gorečega doma, drag nakit, računalnik,  ali družinski fotoalbum? Hehe, ja, najbrž računalnik, na katerem so vse te fotografije dandanes shranjene, hehe! :).

Koliko prej se je potrebno naročiti?

Seveda prej, kot pokličete, večja je verjetnost, da bo termin na željen dan še prost. Nikoli ni prehitro! Prvi klic je fino opraviti vsaj kakšen teden pred željenim teminom.

Kdaj in kako prejmemo fotografije?

Digitalno obdelane fotografije prejmete nekje v 14 dneh od fotografiranja, v digitalni obliki preko spleta ter na lično oblikovanem DVDju po pošti. Prejmete jih v različnih formatih; za razvijanje, za ogledovanje na računalniku in mobilnih napravah, za deljenje v splet itd.

 

Po želji vam lahko fotografije tudi razvijemo, v kakršnikoli velikosti, tudi na platno nekje do velikosti 1 x 2m.. Neobdelanih fotografij ne dajemo naprej.

In plačilo?

Plačilo lahko izvedete takoj, na samem fotografiranju, ali preprosto kasneje z nakazilom na Zcukrov TRR. Če bi želeli fotografiranje komu podariti, lahko to storite z lično oblikovanim Zcukrovin bonom, ki se ga vplača vnaprej.