POGOSTA VPRAŠANJA ob

fotografiranju dojenčkov

kdaj fotografirati dojenčka?

Ha! Fotografiranje malih lumpekov od 1. pa do nekje 6. meseca starosti definitivno spada med večje fotografske izzive, vredne lastne olimpijske discipline!

 

Dojenčke je najprimerneje pofotografirati takrat, ko že prično pasti kravice, se morda prijemati za nogice, prijemati igračke, se odzivati s smehom ipd. Starejši kot so, bolj so stabilni, bolje se zavedajo okolice in so bolj ekspresivni, kar je seveda ugodno za naše fotografiranje. Idealen čas za fotografiranje dojenčka je, ko že lahko sedi sam brez podpore.

 

Zato je včasih morda bolje s fotografiranjem počakati kakšen mesec ali dva, saj bomo tako s slednjega odnesli veliko več lepih in raznolikejših fotografij. A seveda nikoli ni prehitro.

kdaj v dnevu se je najbolje fotografirati?

Pri fotografiranju dojenčkov zmeraj lovimo obdobja njihove dobre volje. Ta so običajno zjutraj, po zbujenju, ko je njihv dan še “svež” in imajo veliko energije, ter v tistih uricah po hranjenjih ali spancih. Kasneje v dnevu, kot se fotografiramo, bolj smo prepuščeni naključju, hehe.

kje se je najbolje fotografirati?

Starejši kot je dojenček, bolj se je primerno fotografirati nekje v domačem okolju, saj je tam najbolj sproščen in razigran. Dojenčka, ki še ne pase kravic, je nekako najprimerneje fotografirati v studiu, starejšega pa tam, kjer se dobro počuti, pa četudi je to pri dedku ali babci, v vašeh (pre)majhnem stanovanju ali sredi gradbišča, hehe!

Lepi in zanimivi pogledi se najdejo zmeraj in povsod!

Pa rekviziti?

Zcukrov studio ima kar nekaj zanimivih in lepih rekvizitov, kot so razne košarice, odejice, rutice in trakci za glavice, pa plišaste igračke ipd., ki jih seveda lahko uporabimo tudi ob fotografiranju  na domu ali drugi lokaciji. Seveda so več kot dobrodošli tudi kakršnikoli lastni rekviziti. Dojenčki imajo običajno kakšno najljubšo igračko, na katero se še posebej dobro odzivajo, uporabimo jo!

Pa družinske fotografije?

Na fotografiranju zmeraj naredimo tudi nekaj raznolikih družinskih fotografij. Pa kakšno samo z atijem, pa kakšno samo z mamico ali sestrico, ali bratcem, ali pa s kužijem ali želvico, hehe. Dobrodošli tudi ostali družinski člani in kužiji in muce in želvice in ... hihi.

Koliko prej se je potrebno naročiti?

Seveda prej, kot pokličete, večja je verjetnost, da bo termin na željen dan še prost. Nikoli ni prehitro! Prvi klic je fino opraviti vsaj kakšen teden pred željenim terminom.

kdaj in kako prejmemo fotografije?

Digitalno obdelane fotografije prejmete nekje v 14 dneh od fotografiranja, v digitalni obliki preko spleta ter na lično oblikovanem DVDju po pošti. Prejmete jih v različnih formatih; za razvijanje, za ogledovanje na računalniku in mobilnih napravah, za deljenje v splet itd.

 

Po želji vam lahko fotografije tudi razvijemo, v kakršnikoli velikosti, tudi na platno nekje do velikosti 1 x 2m.. Neobdelanih fotografij ne dajemo naprej.

IN PLAČILO?

Plačilo lahko izvedete takoj, na samem fotografiranju, ali preprosto kasneje z nakazilom na Zcukrov TRR. Če bi želeli fotografiranje komu podariti, lahko to storite z lično oblikovanim Zcukrovin bonom, ki se ga vplača vnaprej.